Spirulina Platensis:
A spirulina növénytani név jelentése: kicsi spirál. Valószínűleg azért ezt a nevet kapta, mert mikroszkóp alatt a külseje spirálra emlékeztet.
A Spirulina kékalga egy baktérium, mégpedig egy cianobaktérium, Földünk első zöld élőlényei közé sorolható. A széndioxidban gazdag ősatmoszférát oxigénnel dúsította, ezzel megteremtve az élet létrejöttének biológiai feltételeit. Rendkívül sok bennük a klorofill, mely lehetővé tette, hogy fotoszintetizálni tudnak, ezáltal pedig szerves anyag szintetizálásra képesek, a napfényt tiszta táplálékká tudják átalakítani.
A rendkívül alkalmazkodó alga még a radioaktív sugárzást is túléli (igaz utána már nem szaporodik, de nem is pusztul el). Alig van más organizmus, amely képes akár 15-20 %-os sótartalmú (a tengervízé csupán csak 3 %) vízben tartózkodni és akár szaporodni is, melyet osztódással tesz, melyhez a víz pH-értékének 8 és 11 között kell lennie, ami nagyon lúgos. Megfelelő viszonyok között képes akár 3 nap alatt megduplázni biomasszáját is.
A Spirulina Platensis tartalmaz:
• 60-70 %-ban tartalmaz növényi fehérjét,
• rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz klorfillt, mely gyógyító, gyulladásgátló, fiatalító hatású, segíti a szervezetben a vörös vértestek képződését. Kiváló sejtépítő és sejtregeneráló hatása is ismert, ezért fiatalítja a testet, és a bőrt simává varázsolja. Immunrendszer-erősítő hatása utolérhetetlen!
• benne lévő vitálanyagok* felszívódása 90 %,
• phycocianint vagy kék színanyagot tartalmaz, mely közvetlenül és sejtszinten hatva segíti elő a sejtek növekedését,
• 18 aminosav található benne, ebből 8 esszenciális aminosav,
• vitaminokat,(pl. B-vitamincsalád, vas, kálium,magnézium, cink, béta-karotin), valamint lényeges zsírsavakat ( gamma-linolénsav, muco- és poliszaharidok, phycocianin),
• feniletilamint (PEA), mely a szellemi teljesítőképességet fokozza és javítja a hangulatot,
• gátolja az influenzavírus szaporodását – RNS-DNS nukleinsavakat és enzimeket tartalmaz, melyek elősegítik az anyagcserefolyamatokat,
• lúgos jellegénél fogva segít a szervezet elsavasodásának meggátolásában.
Azok az emberek, akik fogyasztják ezt az algafajtát pozitív változásokról számoltak be: javult a koncentrációképességük, erősödött az ellenálló képességük, emésztésük teljesen átalakult, ezzel kapcsolatos zavaraik megszűntek, vércukorszintjük normalizálódott, az érzékelésük felerősödött, teljesítményük javulását eredményezte mind a iskolai, munkahelyi és sporttevékenységeik során.
* vitális anyagok: azok az anyagok, amelyeket a test az általános anyagcsere fenntartásához használ fel. Ezek főleg ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, enzimek, zsír- és aminosavak